Gebruik slaapstrandhuisjes vanaf 15 mei

Op 8 mei 200 zijn door de Veiligheidsregio Zeeland nieuwe maatregelen bekend gemaakt voor de toeristische sector.
Deze houden onder meer in dat vanaf 15 mei de slaapstrandhuisjes bewoond kunnen worden door anderen dan de eigenaren en hun huisgenoten zelf.
Particuliere verhuur van de slaapstrandhuisjes mag dus ook weer, uiteraard binnen de lokale reguliere regelgeving. Een en ander mag alleen als het slaapstrandhuisje eigen sanitaire voorzieningen (douche + toilet) heeft.

De landelijke regel van 1,5 meter afstand houden is vanzelfsprekend ook op het strand van toepassing. Op de duinovergangen geldt deze regel ook en de SSV heeft verkeersborden neergezet om één en ander beter te reguleren. Houdt u zich daar alstublieft aan en vraagt u alstublieft ook aan andere gebruikers/huurders van de slaapstrandhuisjes om zich daar strikt aan te houden. Deze regels zijn er om te voorkomen dat er een nieuwe opleving van het Coronavirus komt. Het is dus in het belang voor de gezondheid van iedereen, zeker ook van de kwetsbare mensen waarvan er ook op het strand verblijven. Denk ook aan hen.

Voor het ontvangen van bezoek geldt de landelijke regel dat – ook buiten – niet meer dan 3 personen ontvangen  mogen woorden. Daarnaast is er het landelijk advies dat mensen boven de 70 jaar beter helemaal geen bezoek kunnen ontvangen.

Overigens, de Veiligheidsregio heeft bij deze versoepeling de kanttekening geplaatst dat deze versoepeling alleen in stand kan blijven mits de gezondheidszorg in Zeeland niet opnieuw ernstig in het geding gaat komen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *