De Veiligheidsregio Zeeland heeft op woensdag 29 april onder meer besloten dat de slaapstrandhuisjes door de eigenaren vanaf vrijdag 1 mei, weer gebruikt mogen worden. Er mag door de eigenaren, eventueel vergezeld door zijn of haar gezinsleden -d.w.z. met wie hij/zij een gemeenschappelijk huishouden heeft-, ook in overnacht worden.

Er zijn twee voorwaarden:

1. Het huisje moet eigen sanitaire voorziening hebben, dus douche + toilet, aangesloten op een riolering (mag ook sceptic tank/tonnenstelsel zijn).
  2. De bewoner moet aan kunnen tonen dat hij/zij eigenaar is. Dit kan door de destijds door de Stichting Strandexploitatie Veere  verleende originele vergunning te laten zien. Daarnaast hebben de eigenaren van de slaapstrandhuisjes recentelijk een jaarnota van SSV gehad voor de huur van de standplaats, deze staat ook op naam.